3. května 2018
Distribuční síť, žádost o připojení nebo vytyčení?

Hledáte více informací o distribučních sítích, způsobu podání žádosti o připojení nebo vytyčení? Nebo potřebujete více informací z oblasti provozu a údržby plynárenských zařízení?

Vše potřebné najdete na webech jednotlivých společností GridServices a GasNet, členech innogy.

GasNet

Společnost GasNet, s.r.o., je efektivním, spolehlivým a profesionálním distributorem zemního plynu. Z pohodlí domova můžete snadno komunikovat s provozovatelem distribuční soustavy pomocí bezplatných aplikací Distribuce plynu online a Online servis PDS na www.gasnet.cz.

V současné době aplikace nabízejí zákazníkům

Distribuce plynu online

•  Elektronickou žádost o připojení k distribuční soustavě pro zákazníky kategorie maloodběratel a domácnost (MO/DOM)
  • Elektronickou žádost o připojení k distribuční soustavě pro zákazníky kategorie velkoodběratel a střední odběratel (VO/SO)
  • Elektronickou žádost o vydání stanoviska k existenci plynárenských zařízení nebo činnostem v jejich ochranném a bezpečnostním pásmu pro neplynárenské stavby
  • Elektronickou žádost o prověření volné kapacity
  • Elektronickou žádost o vektorová data

Online servis PDS

• Přístup k datům odběrných míst, pro která mají uzavřenou smlouvu o distribuci
  • Přístup k fakturačním datům těchto odběrných míst
  • Zadávání samoodečtů
  • Podávání žádostí a reklamací

GridServices

Hlavním posláním společnosti GridServices, s.r.o., je zajištění efektivního provozu plynárenských sítí v innogy CZ, spolehlivých dodávek zemního plynu odběratelům, vysoké bezpečnosti provozu plynárenských zařízení, ochrana zdraví, osob a majetku a ochrana životního prostředí.

V souvislosti se změnou názvu společností skupiny innogy (dříve RWE) dostala nové jméno i společnost GridServices (dříve RWE Distribuční služby). I přes odlišnou vizuální podobu zůstává GridServices i nadále členem skupiny innogy.

Na webu www.gridservices.cz můžete snadno

• Požádat o vytyčení a kontrolu křížení plynárenských zařízení, které poskytuje innogy zdarma na základě zmocnění jménem provozovatele distribuční soustavy
  • Rychle sjednat termín návštěvy pro pravidelnou údržbu a servis plynových kotlů a ohřívačů vlastním servisním týmem
  • V přehledné online aplikaci najít kontakty podle druhů činností a lokalit.
  • Pomoci voláním na POHOTOVOSTNÍ LINKU 1239, která na telefonním čísle 1239 nepřetržitě 24 hodin denně přijímá hlášení o poruchách na plynárenských zařízeních a poruchách na dodávkách zemního plynu.
  • Zjistit potřebné informace o odorizačním a dávkovacím systému ODETTA