27. listopadu 2017
Dobrovolní hasiči dostali ocenění za zásahovou i preventivní činnost
  • Oceněno 25 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů
  • Finalisté obdrželi finanční a věcné dar v hodnotě přes 2,4 mil. Kč

Prestižní ocenění v podobě skleněné zásahové helmy si odnesli vítězové ankety Dobrovolní hasiči roku z dvorany Rektorátu Vysokého učení technického v Brně. V rámci VII. ročníku bylo oceněno 25 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů a dále 5 kolektivů mladých hasičů za činnost k 45. výročí hry Plamen. Dále finalisté obdrželi na podporu své další činnosti finanční a věcné dary v hodnotě přes 2 400 000 Kč.

„Vážíme si práce všech dobrovolných hasičů. Při naší činnosti se s nimi často potkáváme a spolupráce s nimi je pro nás velmi důležitá. Známe tedy jejich zásahy a vnímáme jejich odhodlání,“ řekl Pavel Káčer, zástupce Generálního partnera ankety, společnosti GridServices ze skupiny innogy.

V rámci ankety Dobrovolní hasiči roku je každý rok oceněno 50 jednotek a sborů dobrovolných hasičů, které porota nominuje do finále ze všech přihlášených jednotek a sborů z celé České republiky. Vyhlášení ankety a udělené ocenění je důstojným poděkováním nejen dobrovolným hasičům a jejich rodinám, ale také partnerům ankety, kteří dlouhodobě pomáhají dobrovolným hasičům a poskytují jim finanční i věcnou podporu.

Záznam slavnostního galavečera, který moderovala dvojice Tereza Kostková a Marek Eben, můžete vidět už v sobotu 9.12.2017 V 17:20 na ČT.

Podrobné výsledky ankety a fotogalerii z akce naleznete na webových stránkách www.adhr.cz.

Pavel Zajíc
tiskový mluvčí innogy