9. října 2018
innogy expanduje v americké elektromobilitě
  • innogy kupuje firmu Recargo včetně největší aplikace PlugShare
  • PlugShare je jednička pro vyhledávání dobíječek pro elektromobily v USA
  • Akvizicí innogy získává špičkové know-how pro další rozvoj elektromobility

innogy pokračuje v expanzi v oblasti elektromobility. Akvizicí firmy Recargo innogy získává know how a odborníky přední softwarové společnosti pro elektromobilitu v USA, čímž posiluje své postavení poskytovatele technologií na americkém trhu. Díky akvizici innogy také získává plný přístup k populární mobilní aplikaci PlugShare.

PlugShare představuje největší a nejpřesnější světovou mapu a databázi dobíjecích stanic pro řidiče elektromobilů. Uživatelům umožňuje najít více než 150 tisíc veřejných dobíjecích bodů pro elektromobily na celém světě. Aplikace PlugShare poskytuje řidičům podrobné a přesné údaje o dobíječkách bez ohledu na jejich operátora. Aplikaci znají a pravidelně využívají také čeští řidiči elektromobilů.

„Recargo je vynikajícím doplňkem k našim stávajícím aktivitám v USA. Obecně platí, že elektrická mobilita v USA zažívá boom a celosvětově je USA jedním z nejatraktivnějších trhů pro elektrickou mobilitu. Díky aplikaci a její databázi s přístupem ke geografickým datům z celé USA a Evropy budeme moci nabídnout našim zákazníkům ještě lepší IT služby a řešení v oblasti elektrické mobility,“ řekl Martin Herrmann, COO Retail innogy SE.

PlugShare je v USA aplikace číslo jedna pro vyhledávání dobíjecích stanic pro elektromobily. Nabízí kompletní databázi všech nabíjecích stanic ve spojených státech komunitě s více než 350 tisíci aktivními uživateli.

"Těšíme se na produktivní spolupráci s innogy. Jsem přesvědčen, že využijeme naše společné odborné znalosti k dalšímu rozvoji mezinárodního trhu elektromobility,“ dodal Brian Kariger, CEO Recargo.

tiskový mluvčí innogy v ČR