20. června 2017
innogy podporuje Kino bez bariér
  • Projekt Kino bez bariér zahájil činnost v roce 2000
  • Kompletní servis pomáhá vozíčkářům užít si plnohodnotně karlovarský filmový festival

Již 17. sezonu funguje v rámci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary projekt nazvaný Kino bez bariér. Informační a asistenční servis pro vozíčkáře podporuje ve spolupráci právě s karlovarským festivalem energetická firma innogy.

„Dříve jako RWE a nyní pod novým názvem innogy každoročně přispíváme finanční částkou v řádech statisíců korun, abychom po všech stránkách usnadnili vozíčkářům návštěvu karlovarského filmového festivalu,“ uvedl Martin Chalupský, ředitel komunikace innogy v ČR, a dodal: „Hendikepovaným a jejich doprovodu jsou k dispozici zdarma vstupenky do devíti bezbariérových kinosálů, asistenční služby, doprava po Karlových Varech a okolí, parkovací místa u hotelu Thermal a také rozsáhlý informační servis, který pomůže s orientací ve festivalovém dění.“

Karlovarský festival je jedinou z významných mezinárodních akcí tohoto typu, kde se doprovodné služby vozíčkářům poskytují. V posledních letech se návštěvnost hendikepovaných lidí na festivalu pohybuje přibližně kolem stovky. „Po mnoha zkušenostech s vozíčkáři vím, že bariéry neexistují – ty si vytváříme jen my sami. Na druhou stranu bez sponzorské záštity by pro hendikepované tento nadstandardní servis nemohl už od roku 2000 fungovat. innogy tak nedodává energii pouze českému filmu, ale také mnoha filmovým fanouškům na vozíku,“ potvrzuje Jana Gabrielová, která koordinuje veškerý provoz Kina bez bariér.

Součástí Kina bez bariér je už jako tradičně doprovodný program. Letos se festivaloví hosté mohou těšit ve středu 5. července před sloupovím na Mlýnské kolonádě na zážitkové odpoledne. Půjde o společnou akci Kina bez bariér a innogy. Představí se folk-rocková skupina Z HECU a všichni zájemci si budou moci vyzkoušet, jaké to je pohybovat se na invalidním vozíku, navíc na přichystané překážkové dráze.

Kontaktní místo Kina bez bariér i s přítomnými asistenty bude k dispozici ve dnech 30. června až 8. července v akreditačním centru festivalu v hotelu Thermal od 9.00 do 22.00 hodin. Kompletní informace jsou dostupné na www.kinobezbarier.cz.

tiskový mluvčí innogy v ČR

T 267 974 464