28. listopadu 2018
innogy vstupuje do telco byznysu v ČR
  • Nové akvizice se zaměřením na optické sítě
  • Strategický cíl digitalizace
  • Vysokorychlostní internet, digitální televize, kamerové systémy, projekty smart city
  • Cílem je vytvořit významného multiregionálního poskytovatele služeb v oblasti vysokorychlostního internetu

Energetická skupina innogy rozšiřuje své podnikání v Česku - nově vstoupila na trh telekomunikací se zaměřením na infrastrukturu optických kabelů. Od začátku letošního roku nakupuje innogy lokální poskytovatele vysokorychlostního připojení k internetu a souvisejících služeb.

Po firmě Magnalink z Hradce Králové, do které innogy vstoupila na počátku roku, nyní energetická skupina dokončila akvizici sesterských společností Cerberos a Helios MB, které působí v Mladé Boleslavi, Liberci a okolí. „Jsme připraveni postupovat dále. Zaměřujeme se na optické sítě a naším cílem je vytvořit silného multiregionálního poskytovatele digitálních služeb,“ uvedl Thomas Merker, místopředseda představenstva innogy Česká republika.

Firma Magnalink se stala už pevnou součástí skupiny innogy v ČR. Po včerejším podpisu smlouvy o akvizici, budou obě nové firmy začleněny do innogy TelNet Holding, který bude zastřešovat veškeré aktivity innogy v oblasti digitalizace a telekomunikací.

„Trend digitalizace je všudypřítomný a nabírá na intenzitě. Optické sítě proto patří mezi hlavní rozvojové oblasti ve strategii innogy. Otevírají nám zcela nové byznysové příležitosti s vysokým potenciálem růstu do budoucna. Naše dosavadní dvě akvizice jsou dobrým odrazovým můstkem pro další rozvoj,“ dodal T. Merker.

Portfolio innogy v oblasti vysokorychlostního internetu nyní čítá téměř 20 tisíc zákazníků v Královéhradeckém, Libereckém, Pardubickém, Středočeském, Zlínském kraji a také v Praze.

Vysokorychlostní internet rozvíjíme společně s naším tradičním energetickým byznysem, což nám umožňuje například využívat zákaznická centra innogy tam, kde to dává smysl. Pobočky innogy v Hradci Králové a Liberci už nabízejí produkty Magnalinku a o nové služby je zájem. Téměř každý druhý zákazník, který si nabídku na pobočce innogy poslechne, pak podepíše smlouvu.

Magnalink
Významný regionální poskytovatel připojení k internetu. Domácnostem, firmám i institucím veřejné správy nabízí vysokorychlostní internet vedený po optické síti a bezdrátový internet. K dalším službám patří vysílání digitální televize, telefonování přes internet a kamerové systémy. Společnost má sídlo v Hradci Králové a působí v Královéhradeckém, Libereckém, Pardubickém, Zlínském kraji a Praze. Aktuálně poskytuje své služby ve 22 městech pro více než 14 tisíc zákazníků z řad domácností a přibližně 260 firem.

www.magnalink.cz

Cerberos
Přední poskytovatel telekomunikačních služeb v Mladé Boleslavi, Liberci a okolí. Poskytuje své služby (internet, televize i hlas) více než 5.000 zákazníkům. Firma si infrastrukturu pronajímá od společnosti Helios MB.

www.cerberos.cz

Helios MB
Společnost investuje do optické infrastruktury ve městech Mladá Boleslav, Liberec a Mníšek u Liberce. V Mladé Boleslavi má cca 10 km, v Liberci cca 15 km optických tras a další 4 km v pronajatých horkovodech v Kunraticích. Tuto infrastrukturu pak pro poskytování svých služeb koncovým zákazníkům využívá společnost Cerberos. V majetku Helios MB je optická infrastruktura, včetně optických rozvodů po domech.

tiskový mluvčí innogy v ČR