26. října 2017
innogy vydala v Německu první zelený korporátní dluhopis
  • Objem emise 850 mil. eur s kupónem 1,25 % a splatností do roku 2027
  • Výnos emise bude použit na refinancování projektů větrných elektráren

Společnost innogy úspěšně umístila na trh první německý zelený korporátní dluhopis v hodnotě benchmarku. První zelený dluhopis společnosti innogy je pevně úročený cenný papír, jehož emisní výnos bude použit k refinancování projektů větrných elektráren na moři i na pevnině.

Výnosy z prvního zeleného dluhopisu innogy použije k refinancování čtyř projektů mořských větrných elektráren ve Velké Británii a v Německu a jedné větrné elektrárny na pevnině v Nizozemsku. Tyto větrné parky jsou již v provozu, popř. ve fázi výstavby. Celkové předpokládané roční množství elektřiny vyrobené v těchto elektrárnách činí zhruba 3 TWh. Jedná se tedy o dostatečné množství elektřiny vyrobené bez CO2, které zajistí dodávky energie pro přibližně 830 000 domácností.

Standardní dluhopis s objemem emise 850 mil. eur a splatností 10 let umístila innogy Finance B.V. Návratnost investice garantuje innogy SE. S ročním kupónem 1,25 % a emisní cenou 98,987 % činí výnos do splatnosti 1,36 % p. a. O emisi byl na trhu značný zájem, poptávka několikanásobně přesáhla nabídku.

Emisními bankami jsou ABN AMRO, Société Générale (Global Coordinators), jakož i HSBC, DZ Bank, LBBW a MUFG.

tiskový mluvčí innogy v ČR