30. října 2017
Mzdy v innogy vzrostou v průměru o 18 %
  • Upravená kolektivní smlouva nastavuje růst mezd pro příští 3 roky
  • Zvyšování platů je plošné, pro všechny zaměstnance
  • Firma vyplatí před koncem roku mimořádnou odměnu ve výši 12 tisíc korun
  • innogy zvyšuje i dny osobního volna ze 3 na 5 dnů v roce

Všichni zaměstnanci skupiny innogy v ČR si v následujících letech výrazně polepší. Firma schválila zvyšování mezd do roku 2020, na kterém se dohodla s odbory. V letech 2017–2020 dojde k celkovému nárůstu mezd zaměstnanců společností innogy v ČR v průměru o 18 %. Ještě v letošním roce innogy vyplatí zaměstnancům mimořádnou odměnu ve výši 12 tisíc korun.

„Přestože je současná kolektivní smlouva platná až do konce příštího roku, iniciovali jsme jednání se zástupci odborových organizací o jejích úpravách. Naším cílem bylo zejména zlepšení mzdových a pracovních podmínek v následujících letech. Reagujeme tímto krokem na situaci na trhu práce. Chceme být preferovaným zaměstnavatelem pro nejlepší talenty a odborníky na trhu,“ uvedla personální ředitelka innogy Erika Vorlová.

Skupina innogy připravila další atraktivní benefit pro své zaměstnance. Zvýšila počet dnů osobního volna s náhradou mzdy, tzv. sick days, z dnešních tří na pět. Tyto dny využívají naši zaměstnanci pro řešení svých rodinných, osobních a zdravotních problémů či zájmů. V posledních letech někteří zaměstnanci tyto dny věnují také svým dobrovolnickým aktivitám.

Od nového roku naroste pro zaměstnance také hodnota stravenek v innogy z 80 korun na rovných 100 korun. Přitom příspěvek zaměstnavatele tvoří 71 korun a zaměstnanci si doplatí pouhých 29 korun.

"Tímto mimořádným rozhodnutím sledujeme dva cíle. Jednak chceme ocenit naše stávající zaměstnance a poskytnout jim dlouhodobý pozitivní výhled pro práci v innogy. Zároveň chceme naplňovat naše ambice patřit mezi nejlepší a inovativní firmy na trhu. K tomu potřebujeme ty nejlepší lidi. Tímto krokem dáváme trhu jasně najevo, že innogy jako zaměstnavatel, chce být lídrem na energetickém trhu,“ dodal Martin Herrmann předseda představenstva innogy Česká republika.

tiskový mluvčí innogy v ČR