10. ledna 2018
Od února innogy zlevní plyn v průměru o 4,5 %
  • Sleva platí pro zákazníky na základním ceníku Standard
  • Sleva se automaticky připíše na fakturu formou peněžní prémie
  • Od roku 2013 plyn od innogy zlevnil už o více než 26 %
  • Domácnost v průměrném rodinném domě nyní zaplatí za plyn o více než 7 tisíc korun méně než před pěti lety

Zemní plyn od innogy bude od února levnější. Konkrétně zákazníkům na základním ceníku plyn Standard zlevní komodita, tedy obchodní složka ceny plynu v průměru o 4,5 %. Lidé s odběrem zemního plynu, kteří si uzavřou smlouvu na produkt Optimal se začátkem dodávky od února 2018, získají navíc k levnějšímu plynu ještě finanční bonusy v průběhu následujících tří let až do výše 4500 korun.

„Zatímco v obchodech vrcholí období povánočních výprodejů a slev, my jsme pro naše zákazníky připravili slevu na plyn, díky které ušetří za vytápění v druhé půlce letošní topné sezony. Na rozdíl od obchodů ale naši zákazníci nemusí nikam chodit. Částku odpovídající jejich spotřebě jim připíšeme na fakturu formou speciální prémie,“ řekl obchodní ředitel innogy Tomáš Varcop.

Avizované zlevnění zemního plynu vstoupí v platnost od 1. února 2018. Přesné podmínky innogy zveřejní na svém webu innogy.cz 15. ledna 2018 formou veřejného příslibu. „Pro zlevnění jsme opět zvolili model, který se nám osvědčil v minulých letech. Lidem se líbí, když na faktuře najdou konkrétní peníze navíc za slevu. Přesně pak vidí, jakou částku snížení ceny obnáší, nemusejí si nic složitě počítat,“ dodal Varcop.

Cena zemního plynu od innogy klesá nepřetržitě už od roku 2013. Od té doby plyn u jedničky na trhu zlevnil už o 26,7 %. V praxi to znamená, že domácnost v průměrném rodinném domě, která plynem ohřívá vodu a topí, má nyní roční účet za plyn nižší o více než sedm tisíc korun než před pěti lety.

„Tuto dobrou zprávu už asi nikdo nečekal. Nikdo z konkurence se na přelomu roku ke zlevnění neodhodlal. innogy jde proti proudu a nabízí zákazníkům první letošní finanční bonus. V konkurenčním boji udáváme tón,“ připojil T. Varcop.

Dlouhodobý pokles plateb zákazníků innogy za zemní plyn:

2013 2018 Rozdíl v % Rozdíl v Kč
27200 Kč 20095 Kč 26,7%1) 7105 Kč

Rodinný dům, roční spotřeba 20 MWh. Ceník plyn Standard, ceny za odebraný plyn a ostatní služby dodávky, vč. DPH.
1) Po očištění o vliv změny DPH v roce 2013.

Video - MP4, 1920x1080 (16,8 MB)
Audio - MPEG-4 (0,5 MB)
Poznámky:
Soubory můžete uložit pomocí volby "Uložit cíl jako..." po kliknutí na odkazu pravým tlačítkem myši.
Video i audio můžete kopírovat, upravovat, distribuovat a používat, a to i pro komerční účely.

tiskový mluvčí innogy v ČR