7. června 2016
Přehled českých CNG stanic v mobilní aplikaci od RWE
  • Služba nabízí provozní informace o všech CNG stanicích v ČR
  • Aplikace v telefonu či tabletu určí nejbližší místo tankování CNG
  • RWE otevírá šestnáctou CNG stanici v Praze-Balabence

RWE spustila novou aplikaci CNG stanice pro řidiče vozidel s pohonem na zemní plyn. Je k dispozici zdarma ke stažení prostřednictvím telefonu či tabletu s operačním systémem android. Do konce roku 2016 vznikne i varianta pro systém iOS. Novou aplikaci představila RWE při příležitosti otevření své první pražské CNG plnicí stanice Na Balabence.

„Plnicí stanice v Praze – Balabence je naše celkově šestnáctá. Ještě letos jich zprovozníme dalších devět. Po Praze bude následovat Ostrava - Pustkovec a Mělník,“ vysvětluje Zdeněk Kaplan, jednatel RWE Energo, a dodává: „Pro řidiče je důležitá nejen hustota sítě CNG stanic, ale také dostupnost informací o jejich provozu. Proto jsme se rozhodli vytvořit aplikaci s detailním přehledem všech CNG plniček v ČR.“

Aplikace umožňuje vyhledání nejbližší CNG stanice v okolí. Jednotlivá tankovací místa si uživatelé mohou uložit mezi své oblíbené cíle na cestě. Díky propojení s navigací lze v aplikaci naplánovat spolehlivou trasu s možnostmi tankování. Mapa aplikace zobrazuje všechny CNG stanice po cestě. V rámci aktualizací bude aplikace navíc doplněna o ceny CNG paliva a upozornění na servisní přestávky jednotlivých stanic.

Do seznamu brzy přibyde i nová CNG stanice v Praze – Balabence a po ní další místa pro tankování zemního plynu, která společnost RWE Energo letos dokončí. „Na podzim plánujeme zprovoznit další CNG stanice v Pardubicích - Dražkovicích, Vrchlabí, Vsetíně, Liberci, Havlíčkově Brodě, Třeboni a Klatovech,“ popisuje Kaplan.

Nová pražská CNG plnička je umístěna na čerpací stanici Benzina, kde je provoz zajištěn od 6 do 21 hodin. Při svém otevření nabídne CNG stanice Na Balabence kilogram CNG za 24,90 Kč, což je 17,79 Kč za m3, kdy tento metr krychlový CNG odpovídá 1 litru benzinu.

Aplikaci CNG lze stáhnout pomocí odkazu, vyhledáním aplikace v nabídce přímo v mobilním telefonu, nebo načtením QR kódu.

tiskový mluvčí skupiny RWE
T 267 974 464, E