14. prosince 2023

innogy pomůže z nadstropových cen i neaktivním zákazníkům

• Zákazníci innogy nezůstanou od 1. 1. 2024 na nadstropových cenách
  • Pomoc i pro neaktivní zákazníky, kteří nereagovali na nabídku Restart
  • Neaktivní zákazníci budou mít dál “zastropované” ceny energií

S koncem platnosti vládních cenových stropů už žádnému zákazníkovi innogy nehrozí návrat vysokých krizových cen energií. Dodavatel energií innogy pomůže všem svým zákazníkům, kteří si zafixovali ceny elektřiny či plynu v období vrcholící energetické krize. Naprostá většina z nich už si zajistila levnější dodávky energií v létě a na podzim. innogy má nakonec řešení také pro neaktivní zákazníky, kteří nereagovali na předloženou nabídku Restart s výrazně nižší cenou.

V rámci mimořádné kampaně Restart innogy oslovila přes dvě stě tisíc zákazníků, kterým od ledna hrozil návrat cen nad vládní stropy. Od srpna do listopadu podepsala novou výhodnější smlouvu drtivá většina z nich a na původních vysokých cenách zůstalo jen několik tisíc zákazníků. Mezi neaktivními jsou i ti, kterým končí fixované smlouvy v lednu, a automaticky získají výhodnější ceny nebo tzv. sporákáři, kde rozdíl mezi novou a starou cenou je minimální, pouze v řádu desetikorun.

„Nakonec jsme se rozhodli snížit ceny i neaktivním zákazníkům, právě na úroveň aktuálně platných cenových stropů. Energetická krize vystřelila ceny energií na extrémní úrovně a aktuální klesající nákupní ceny nám umožní snížit ceny i těmto zákazníkům. Tuto pomoc vnímáme jako poslední reakci na energetickou krizi. Další pomoc státu či energetických firem v oblasti cen komodity už nebude potřeba,”  uvedl David Konvalina, ředitel maloobchodu innogy.

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Online

Pouze malá a velká písmena

Telefonní číslo musí obsahovat 9 znaků, může být bez mezinárodní předvolby (+420)

Ucelený výčet práv a povinností ve vztahu se zpracováním osobních údajů a seznam zpracovatelů najdete ‍zde

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Offline

Pouze malá a velká písmena

Děkujeme za kontakt

Zavoláme vám, jakmile to bude možné. Prosíme o trpělivost.

Požadavek nebyl odeslán

Požadavek na zpětné volání se nepodařilo odeslat.

Na zadané telefonní číslo již evidujeme požadavek na kontakt. Ozveme se, jakmile to bude možné.