28. listopadu 2019

• Výtoče na plničkách innogy překročily hranici 1 mil. kg CNG/měsíc
  • Takový objem by stačil k natankování 56 tisíc vozů Škoda Octavia G-Tec
  • Největší síť v zemi už čítá 62 CNG plniček

Alternativní a ekologický pohon CNG si v Česku získává stále větší oblibu, počet CNG automobilů se každoročně zvyšuje o více než 20 %. S přibývajícími osobními automobily, autobusy i užitkovými vozy průběžně rostou také objemy vytočeného plynu. Pozitivní trend potvrzují aktuální data z největší tuzemské sítě plniček pod značkou innogy.

„Výtoče na našich plničkách rostou, v některých lokalitách jsme dokonce navyšovali kapacitu. Naše měsíční prodeje se na podzim přehouply přes hranici jednoho milionu kilogramů zemního plynu. To je pro představu množství, které by stačilo k natankování více než padesáti šesti tisíc vozů Škoda Octavia G-Tec,“ uvedl Zdeněk Kaplan, CEO innogy Energo.

Firmě podle něj k navýšení prodejů pomohly výrazné investice do rozvoje sítě v posledních třech letech a také letošní strategická akvizice vítkovického konkurenta CNGvitall. Transakci, která innogy pomohla k návratu na post jedničky na CNG trhu, společnost innogy Energo uzavřela letos v létě.

Podle údajů Českého plynárenského svazu v Česku jezdí na CNG více než 24 tisíc vozidel, z toho je 1400 autobusů. Motoristé mohou doplňovat plynové nádrže u dvou stovek veřejných plnicích stanic, z toho téměř třetinu z nich provozuje innogy.

„Aktuálně máme už 62 plniček. Na příští rok už připravujeme další lokality, u kterých vidíme ekonomický potenciál. Jako výrobce plnicích stanic jsme také připraveni je dodávat firmám pro potřeby jejich CNG flotil,“ dodal Kaplan.

CNG stále roste, innogy už prodává přes milion kg měsíčně

Chcete vědět více?

Zavoláme vám ihned

Online