1. září 2020

Dobrá zpráva: innogy snižuje ceny plynu

• Ceny plynu od innogy klesnou o pět procent
  • Na nižší ceny dosáhnou všichni zákazníci innogy
  • Nadcházející topná sezóna bude levnější
  • Domácnost v rodinném domě ušetří zhruba 1 500 Kč

Zákazníci innogy letos v zimě ušetří za vytápění plynem. Jednička na trhu skupina innogy totiž sníží před letošní topnou sezónou ceny zemního plynu pro všechny své zákazníky. Snížení nákladů na topení a ohřev vody se dočkají i domácnosti, kterým běží smlouva s fixní cenou.

„Ceny plynu snižujeme plošně pro všechny naše retailové zákazníky. Lidem se základním produktem plyn Standard automaticky klesne cena od října o 5 %. Zkrátka ale nepřijdou ani zákazníci, kteří s námi v minulosti uzavřeli dlouhodobé smlouvy. Také jim promítneme do vyúčtování pokles ceny. Zákazníkům s fixními produkty budeme do faktur vyplácet speciální prémie. Celkem této velké skupině věrných zákazníků vyplatíme téměř čtvrt miliardy korun,“ uvedl šéf innogy Tomáš Varcop.

Speciální prémie bude innogy vyplácet na základě tzv. veřejného příslibu, který již firma zveřejnila na svém webu. Pro získání speciální prémie nebudou lidé muset nic dělat, bude jim přiznána automaticky. „Výše prémie závisí na roční spotřebě plynu. Fungovat to bude tak, že zákazníkům v rámci vyúčtování pošleme dvanáctinu speciální prémie za každý započatý měsíc odběru v době trvání veřejného příslibu od letošního září až do konce srpna příštího roku,“ vysvětlil Varcop. „Aktuální slevou se dostáváme na úroveň cen roku 2017 a u vyšších spotřeb dokonce na rok 2013. V každém případě je už dnes jisté, že následující topná sezóna bude pro naše zákazníky levnější. To je v dnešní komplikované době plné nejistoty velmi dobrá zpráva pro více než milión našich zákazníků,“ dodal Varcop.

Rodina, která zemním plynem vytápí dům a ohřívá vodu, ročně ušetří po snížení ceny zhruba 1 ‍500 korun. Pro zákazníky, kteří využívají plyn v menším domě nebo větším bytě, to bude znamenat roční úsporu tisíc korun. V malém bytě mohou lidé ušetřit oproti loňsku okolo pětistovky.

Lidé, kteří s innogy uzavřou novou smlouvu na fixní produkt po 1. září 2020, nebo prodlouží končící smlouvu, budou odebírat plyn již se sníženou cenou. Navíc stále mohou získat štědrou odměnu až šest tisíc korun. Na tento příspěvek dosáhne například čtyřčlenná rodina v třípokojovém bytě s odběrem elektřiny a plynu nebo rodina, která plynem ohřívá vodu a topí v rodinném domě.

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Online

Pouze malá a velká písmena

Telefonní číslo musí obsahovat 9 znaků, může být bez mezinárodní předvolby (+420)

Ucelený výčet práv a povinností ve vztahu se zpracováním osobních údajů a seznam zpracovatelů najdete ‍zde

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Offline

Pouze malá a velká písmena

Děkujeme za kontakt

Zavoláme vám, jakmile to bude možné. Prosíme o trpělivost.

Požadavek nebyl odeslán

Požadavek na zpětné volání se nepodařilo odeslat.

Na zadané telefonní číslo již evidujeme požadavek na kontakt. Ozveme se, jakmile to bude možné.