13. října 2021

Dodávky plynu pro zákazníky v režimu dodavatele poslední instance zajistíme. Musíme však nakoupit za aktuální vysoké ceny.

Jsme připraveni řešit situaci zákazníků po zkrachovalém dodavateli ve spolupráci s Energetickým regulačním úřadem a Ministerstvem průmyslu a obchodu. Uděláme maximum pro zajištění plynu pro zákazníky, kteří se dostanou do režimu dodavatele poslední instance (DPI), nicméně cena pro tyto zákazníky se bude odvíjet v souladu s cenovou regulací na základě tzv. věcně usměrňovaných cen od aktuálních tržních cen, které jsou v současnosti extrémně vysoké a jejichž výše je objektivně mimo náš vliv.

Aktuální cena v režimu DPI atakuje hranici 4 000 Kč/MWh bez DPH. Zákazník s rodinným domkem, který plynem vytápí, může do konce topné sezóny protopit více než 60 tisíc korun.

Situace je opravdu vážná a domníváme se, že vzhledem k nadcházející topné sezóně a výše uvedeným cenám je absolutně nezbytné, aby stát urychleně připravil systém kompenzací či subvencí. V opačném případě hrozí velké sociální problémy a může také docházet k masivnímu odpojování zákazníků pro neplacení.

Našich stávajících zákazníků se tato událost nijak nedotýká, budeme jim dál zajišťovat spolehlivé dodávky energií za sjednané ceny.

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Online

Pouze malá a velká písmena

Telefonní číslo musí obsahovat 9 znaků, může být bez mezinárodní předvolby (+420)

Ucelený výčet práv a povinností ve vztahu se zpracováním osobních údajů a seznam zpracovatelů najdete ‍zde

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Offline

Pouze malá a velká písmena

Děkujeme za kontakt

Zavoláme vám, jakmile to bude možné. Prosíme o trpělivost.

Požadavek nebyl odeslán

Požadavek na zpětné volání se nepodařilo odeslat.

Na zadané telefonní číslo již evidujeme požadavek na kontakt. Ozveme se, jakmile to bude možné.