24. ledna 2022

innogy mění základní ceník Standard

• Cena plynu u základního produktu Standard se od března zvýší o 19 %
  • Měsíční platba v typickém rodinném domě naroste u plynu o 400 Kč
  • Většina našich zákazníků má zafixované ceny, zdražení nepocítí
  • O 14 % se zvýší cena elektřiny v distribuční zóně E.GD a PRE

Zákazníkům innogy na základním ceníku Standard od března narostou náklady na energie. Důvodem je další růst velkoobchodní cen. S platností od 7. března se zvýší celková roční platba za dodávku plynu pro domácnosti a malé zákazníky u základního produktu Standard o ‍19 ‍procent. Pro domácnost v rodinném domě to bude znamenat nárůst měsíční platby o čtyři sta korun. Většiny zákazníků innogy se však nové ceny netýkají, dál platí jejich smlouvy s fixovanými cenami.

„Vývoj na velkoobchodních trzích je neúprosný. Do našeho nákupního portfolia se dostává stále více plynu za výrazně vyšší ceny. Ceny energií bohužel neklesají, a naopak se drží na vysokých úrovních. Naším zájmem ale bylo, abychom ceny udrželi stabilní přes zimu, kdy je spotřeba nejvyšší. K úpravě cen tak přistupujeme až na konci topné sezóny,“  řekl David Konvalina, ředitel innogy pro maloobchod a marketing.

Pro modelového zákazníka, který na zemním plynu pouze vaří, reprezentuje nový ceník innogy nárůst měsíční platby o 30 korun. Zákazník v bytě si měsíčně připlatí 180 korun a rodině v menším rodinném domě narostou měsíční náklady na ohřev teplé vody a vytápění plynem o 400 korun.

K 1. 3. přistoupí innogy také k úpravě některých ceníků elektřiny. U základního produktu Standard naroste celková roční platba domácnosti s nejčastější distribuční sazbou D02d o 14 %. Pro zákazníky s nejčastější distribuční sazbou D02d, tj. domácnostem, které na elektřině vaří, svítí a využívají běžné elektrospotřebiče, to znamená při roční spotřebě 2,5 MWh navýšení měsíční platby 190 korun. V menších bytech, kdy žijí jedna až dvě osoby bude nárůst poloviční. Změna se týká pouze zákazníků v distribuční zóně E.GD a PRE, zákazníků na distribučním území ČEZ Distribuce se zvýšení ceny netýká.

Nové ceny se dotknou jen malé části odběratelů innogy, kteří se nechtějí vázat v rámci dlouhodobých smluv. „Většiny našich stávajících zákazníků se toto navýšení cen opět netýká. Například u elektřiny využívá jistotu dlouhodobých fixních produktů 90 procent zákazníků, u dodávek zemního plynu má s innogy zafixované ceny přes 60 % domácností. Aktuální úpravy základních ceníků se také netýkají zákazníků v režimu DPI, ani těch, kteří DPI už opustili a uzavřeli s námi v poslední době nové smlouvy,“  doplnil Konvalina.

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Online

Pouze malá a velká písmena

Telefonní číslo musí obsahovat 9 znaků, může být bez mezinárodní předvolby (+420)

Ucelený výčet práv a povinností ve vztahu se zpracováním osobních údajů a seznam zpracovatelů najdete ‍zde

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Offline

Pouze malá a velká písmena

Děkujeme za kontakt

Zavoláme vám, jakmile to bude možné. Prosíme o trpělivost.

Požadavek nebyl odeslán

Požadavek na zpětné volání se nepodařilo odeslat.

Na zadané telefonní číslo již evidujeme požadavek na kontakt. Ozveme se, jakmile to bude možné.