26. března 2019

innogy nově dodává teplo v Tišnově

• innogy koupila 80% podíl ve společnosti Teplo T
  • Roční dodávky 65 000 GJ tepla a 3400 MW elektřiny

Energetická skupina innogy pokračuje v nákupech na českém trhu. Po loňských akvizicích dvou lokálních poskytovatelů vysokorychlostního připojení k internetu a koupi sítě CNGvitall je innogy aktivní také na teplárenském trhu a nově bude zajišťovat výrobu a dodávky tepla v Tišnově.

Společnost innogy Energo kapitálově vstoupila do místního provozovatele teplárenské soustavy Teplo T a získala v ní 80% podíl. Výši transakce se obě strany dohodly nekomentovat. Pro město Tišnov a její obyvatele se innogy stane zárukou spolehlivých dodávek a cenové stability tepla.

„V Tišnově se vyrábí teplo výhradně ze zemního plynu, navíc s přidruženou výrobou elektřiny z kogenarací. Právě užití zemního plynu v celkové výrobě je pro nás další velké plus. Dodávky plynu i prodej elektřiny už totiž zajišťuje také innogy,“ uvedl k akvizici Jiří Šimek, jednatel innogy Energo.

Teplo T zajišťuje výrobu a dodávky tepla nejen v Tišnově ale i přilehlých obcích i některých lokalitách v Brně. Teplo se v Tišnově vyrábí v celkem šesti desítkách blokových a domovních kotelen s celkovým tepelným výkonem 20 MW. Svým zákazníkům Teplo T ročně dodává 65 000 GJ tepla a díky výrobě v kogeneraci dodává také 3400 MWh elektřiny za rok.

„Jsme přesvědčeni, že vstup innogy přinese nové výhody a záruku stability pro naše zákazníky. Získáváme silného partnera s erudovaným personálem a know-how v oblasti CZT a provozu energetických zdrojů. Vstup innogy nám umožní využívat zázemí celé skupiny včetně přístupu na energetické trhy,“ řekl Radek Sláma, ředitel Teplo T.

Kromě úspěšné akvizice teplárenského provozu v Tišnově se innogy aktuálně také uchází ve výběrového řízení o teplárnu v Příbrami. innogy Energo dodává svým zákazníků v ČR přes 700 tis. GJ tepla ročně.

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Online

Pouze malá a velká písmena

Telefonní číslo musí obsahovat 9 znaků, může být bez mezinárodní předvolby (+420)

Ucelený výčet práv a povinností ve vztahu se zpracováním osobních údajů a seznam zpracovatelů najdete ‍zde

Uzavření smlouvy vyřídíme i online

Zavoláme vám, jakmile to bude možné

Offline

Pouze malá a velká písmena

Děkujeme za kontakt

Zavoláme vám, jakmile to bude možné. Prosíme o trpělivost.

Požadavek nebyl odeslán

Požadavek na zpětné volání se nepodařilo odeslat.

Na zadané telefonní číslo již evidujeme požadavek na kontakt. Ozveme se, jakmile to bude možné.