22. února 2019

innogy prodala společnosti RWE plynárenskou distribuční síť

• Převod 50,04% podílu společnosti innogy Česká republika a.s. ve firmě innogy Grid Holding, a.s. na RWE byl v rámci koncernu dokončen

Essen, Dnes společnosti innogy SE a RWE AG podepsaly dohodu, na základě které innogy prodala svůj 50,04% podíl ve společnosti innogy Grid Holding, a.s., a tím své české plynárenské distribuční společnosti, do RWE. Druhým akcionářem je Macquarie, který má 49,96% podíl.

Strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat kupní cenu. Z hlediska innogy byla v rámci transakce dosažena atraktivní cena. To bylo potvrzeno odborným posudkem od renomované auditorské firmy na základě obecně uznávaných zásad oceňování. Transakce již byla uzavřena, jelikož nebyla předmětem povolení antimonopolními autoritami, protože se jedná o obchod mezi dvěma společnostmi v rámci jednoho koncernu.

Chcete vědět více?

Zavoláme vám

Online

Pouze malá a velká písmena